Invisalign Beugel

De Invisalign beugel is een transparant bitje dat over de tanden kan worden geplaatst. Dit bitje wordt elke 2 weken vervangen. Doordat de nieuwe beugel weer meer in de goeie stand staat worden de tanden de juiste richting op gedrukt. Invisalign is een amerikaans produkt en is nu zo'n 5 jaar ook te vegrijken in Nederland. Voordelen van Invisalign zijn onder meer de uitneembaarheid en de onzichtbaarheid. De beugel is totaal niet zichtbaar en kan verder uitgenomen worden op belangrijke momenten. Doordat de beugel niet vast op de tanden zit is het schoon houden van de tanden veel makkelijker. Er onstaan zo minder snel tandvleesproblemen en tandbederf.

In onderstaande video kunt een testimonial bekijken van een klant die behandeld is met de Invisalignbeugel. Kijk voor meer informatie over de invisalign beugel op de website van Tandarts Minerva in AmsterdamDe linguale beugel

De linguale beugel is een beugel die u aan de binnenzijde van de tanden kunt dragen. De beugel kent veel nadelen. Zo kunt u met deze beugel moeilijker eten. Doordat de linguale beugel aan de binnenzijde van de tanden zit haalt u soms uw tong open. Verder is het erg lastig met eten. Er zijn veel zaken die u niet kunt eten omdat het dan mogelijk is dat de linguale beugel stuk kan gaan. Doordat de beugel niet uitneembaar is zal het lastiger zijn om uw tanden schoon te houden. Dit kan leiden tot tandbederf en of tandvleesproblemen. Het plaatsen van deze beugel is een heel secuur werkje waardoor de prijs van deze beugel ook nog eens heel hoog is.

In onderstaande video kunt meer zien over de linguale beugel. Evelyn Buenen van Dental Correct zet voor u op een rijtje wat het verschil is tussen de linguale beugel en de onzichtbare beugel van Invisalign.Beugel voor volwassenen

De beugel voor volwassenen komt in verschillende vormen. Hieronder vallen de slotjesbeugel en de linguale beugel. Voor volwassenen kennen deze beugels veel nadelen. Zo zijn de beugels niet goed schoon te houden en is er veel pijn. Het grootste nadeel is echter dat deze beugels niet uitneembaar zijn. De onzichtbare beugel voor volwassenen van Invisalign is uitneembaar en onzichtbaar. De beugel is daarom uit te nemen bij belangrijke meetings of een solicitatiegesprek, maar het grote voordeel is dat ook wanneer je de beugel draagt deze eigenlijk vrijwel onzichtbaar is. Het is zelfs goed mogelijk om met de beugel in te kunnen spreken. Over het algemeen zal niemand in de gaten hebben dat u de begeul draagt.

In onderstaande video kunt meer zien over de voor en nadelen van een beugel voor volwassenen van Invisalign. Evelyn Buenen van Dental Correct zet alles voor u op een rijtje.De onzichtbare beugel

De onzichtbare beugel voor volwassenen van Invisalgin is een unieke oplossing om rechte tanden te verkrijgen. Waar vroeger alleen behandelingen mogelijk waren met bijvoorbeeld een traditionele slotjesbeugel of een linguale beugel (een slotjesbeugel die aan de binnenzijde van de tanden kan worden bevestigd) is de onzichtbare beugel van Invisalign een oplossing die alle oude beugels inferieur maakt.


De onzichtbare beugel is een stap naar de toekomst. Moderne technieken zorgen ervoor dat veel vakgebieden zich aanpassen en moderniseren. Zo ook de orthodontist. Door nieuwe technieken is het nu mogelijk het gebit volledig drie dimensionaal in kaart te brengen. Het daarom mogelijk om de behandeling met een beugel van het begin tot het einde in kaart te brengen. En dat zorgt er weer voor dat een behandeling eigenlijk van te voren in z''n geheel voorbereid kan worden. De onzichtbare beugel in de mond[/caption]

Dit is wat eigenlijk gebeurd bij de onzichtbare beugel van Invisalign. Het gebit wordt allereerst volledig drie dimensionaal in kaart gebracht. Deze data wordt digitaal verstuurd naar Invisalign in amerika. Zij gebruiken de data om nauwkeurige berekeningen uit te voeren en te bepalen hoe te tanden zich ontwikkelen tijdens een behandeling met de onzichtbare beugel.

Het resultaat van deze berekeningen wordt vervolgens verwerkt in een animatie van het gebit. Binnen deze animatie is te zien hoe de behandeling van het begin tot het eind zal gaan verlopen. Het voordeel van deze animatie is dat ook de patient het gehele behandelproces in beeld kan zien.

Op basis van de data kan Invisalign vervolgens een hele reeks aan beugels produceren die exact op elk moment van de behandeling aansluiten. Doordat eigenlijk het hele proces van de behandeling direct beschikbaar is. Is het voordeel dat je minder vaak terug hoeft te komen bij de orthodontist. In het geval van een slotjesbeugel moet dat wel omdat de slotjes maandelijks vaster gedraaid moeten worden. Bij een onzichtbare beugel kan de patient zelf de beugel verwisselen naar een beugel die strakker zit. Het is dus niet meer nodig om slotjes aan te draaien en daarom hoeft de patient alleen nog maar af en toe terug te komen voor een controle.Een zeer belangrijk voordeel van een onzichtbare beugel is dus dat je minder vaak bij de orthodontist hoeft terug te komen. Maar een ander voordeel is dat door de precisie en nauwkeurigheid de behandeling ook nog eens korter hoeft te dure dan bij een tradtionele slotjesbeugel. Dit heeft mede te maken met het feit dat bij een slotjesbeugel er steeds gewacht moet worden op de afspraak met de orthodontist terwijl bij een onzichtbare beugel je gewoon een nieuw bitje in kan doen als de oude losser begint te zitten.

Een ander groot voordeel van een onzichtbare beugel is natuurlijk de onzichtbaarheid. De beugel is niet te zien wanneer je deze in hebt. Het is zelfs zo dat je vrij goed kunt spreken met de beugel in. De meeste patienten die de onzichtbare beugel hebben gehad zeggen dat er nooit iemand geweest is die gezien heeft dat er een beugel in de mond zat. Het voordeel hiervan is dat je de beugel eigenlijk altijd kunt dragen zonder dat deze de dagelijkse gang van zaken verstoord wanneer u bijvoorbeeld een representatieve baan heeft of veel onder de mensen komt.


Wilt u meer weten over de behandeling kijk dan naar bovenstaande video:

Wanneer de beugel wel in de weg zit kunt u de beugel gewoon uitnemen. Dit kan bijvoorbeeld als u een belangrijke presentatie moet doen of deel moet nemen aan een solicitatiegesprek. Maar de onzichtbare beugel is natuurlijk ook uit te nemen bij het eten. Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk alles kunt eten. Wanneer je een slotjesbeugel draagt is het niet mogelijk om bepaalde etenswaren te eten omdat deze de slotjesbeugel kunnen beschadigen. Door de uitneembaarheid van Invisalign is dat dus geen probleem meer. Je kunt de beugel namelijk gewoon even uit nemen bij het eten. Het is wel mogelijk om met de beugel in te drinken.

Buiten de traditionele slotjesbeugel is er ook nog een linguale beugel. Linguaal betekend aan de tongzijde. Deze beugel zit dus aan de binnenzijde van de tanden. Eigenlijk is een linguale beugel hetzelfde als een slotjesbeugel maar dan aan de binnenzijde. Het plaatsen van de linguale beugel is echter een veel secuurder proces dan het plaatsen van een slotjesbeugel. Daardoor is deze beugel duurder. Verder kan het zijn dat u uw tong openhaalt aan de beugel omdat de elementen aan de binnenzijde zitten. Verder zijn met deze beugel nog meer etenswaren die verboden zijn om te eten.